To nie jest tak, że BLW to specjalne przepisy i oddzielne gotowanie dla maluszka. To zmiana jedzenia dla wszystkich. W przypadku dziecka zmiana z posiłków wyłącznie mlecznych, w przypadku rodziców zmiana jedzenia na zdrowsze.
Nie wiem czy to kwalifikuje się nawet jako przepis:)
Chciałam tylko pokazać że BLW to nie przygotowywanie samych wymyślnych
potraw ale jedzenie wspólnie tych samych dań, czasem bardzo prostych:) U
nas wczoraj:
Łosoś pieczony podany z ryżem i szparagami
Składniki:
Dla 2 osób i malucha
400 g łososia
2 torebki ryżu
1 szklanka mrożonego groszku
1 pęczek szparagów
Przygotowanie:
Szparagi i groszek gotujemy w parowarze. Łososia dzielimy na porcje,
myjemy, posypujemy ziolami i pieprzem ( dla dorosłych). Nastawiamy
piekarnik na 200 st. Ryż wysypujemy z torebek i gotujemy do miękkości
następnie na patelni z odrobiną oliwy łączymy go z ugotowanym groszkiem i
polową łyżeczki kurkumy. Dla maluszka ugniatamy kulki:)
Wstawiamy łososia skórką do góry na 8-10 min. Podajemy ze szparagami. Gotowe!
Wygrały szparagi:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz