30.4.15

Zwykły dzień

To nie jest tak, że BLW to specjalne przepisy i oddzielne gotowanie dla maluszka. To zmiana jedzenia dla wszystkich. W przypadku dziecka zmiana z posiłków wyłącznie mlecznych, w przypadku rodziców zmiana jedzenia na zdrowsze.
Nie wiem czy to kwalifikuje się nawet jako przepis:) Chciałam tylko pokazać że BLW to nie przygotowywanie samych wymyślnych potraw ale jedzenie wspólnie tych samych dań, czasem bardzo prostych:) U nas wczoraj:

Łosoś pieczony podany z ryżem i szparagami

Składniki:
Dla 2 osób i malucha
400 g łososia
2 torebki ryżu
1 szklanka mrożonego groszku
1 pęczek szparagów

Przygotowanie:
Szparagi i groszek gotujemy w parowarze. Łososia dzielimy na porcje, myjemy, posypujemy ziolami i pieprzem ( dla dorosłych). Nastawiamy piekarnik na 200 st. Ryż wysypujemy z torebek i gotujemy do miękkości następnie na patelni z odrobiną oliwy łączymy go z ugotowanym groszkiem i polową łyżeczki kurkumy. Dla maluszka ugniatamy kulki:)
Wstawiamy łososia skórką do góry na 8-10 min. Podajemy ze szparagami. Gotowe!
Wygrały szparagi:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz