27.8.15

jesienna owsianka idealna



Nie ma śniadania bez dobrej owsianki... Choćby nie wiem co się działo, jest to obowiązkowy punkt rano i taki przyjemny:) Latem szalałyśmy z owocami. Do wyboru do koloru, kombinacje najróżniejsze: nektarynka, truskawki, kokos, malina, jagoda, jeżyna...ale wiecie co? TO jest moja najukochańsza owsianka idealna TADAM!


1 małe jabłko
250 ml mleka ryżowego
garść suszonej żurawiny
ok 6 łyżek płatków owsianych
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka tahiny
1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

W garnuszku dusimy starte na dużych oczkach jabłko aż będzie miękkie i będzie ładnie pachniało, dodajemy cynamon i żurawinę. Wlewamy mleko ryżowe, dosypujemy płatki owsiane, tak aby owsianka była gęsta, mieszamy często. Po zagotowaniu odstawiamy na 2 min. pod przykryciem,  płatki jeszcze napęcznieją. Polewamy tahiną i miodem. Mmmm...czujecie jesień?:)
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz